BumbleBee

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Leesvoer

Deze zomer zijn we op vakantie geweest naar Frankrijk. Met de auto. Niet persé mijn ding, autovakanties, maar door Corona zijn er weinig andere opties wanneer je niet wilt vliegen. Maar toen we er eenmaal waren was het natuurlijk heerlijk! We zaten in the middle of nowhere tussen de wijngaarden, in een schattige ‘gite’ op het terrein van een groter landhuis. Dat landhuis heet ‘Bumblebee Manor’ of ‘Manoir Bourdon’ in het Frans. Ofwel, vrijelijk vertaald, het ‘Hommel Hotel’. Ja echt.

Onmogelijk of uitdaging?

Eén van de avonden raakten we aan de praat met de eigenaars, een zeer levenslustig en bevlogen Nieuw-Zeelands stel, en ik kon het natuurlijk toch niet nalaten te vragen hoe ze in hemelsnaam op die naam gekomen waren. Ik bedoel, dit komt niet zomaar in je op lijkt me. Daarop legden ze me uit dat de hommel een soort onmogelijkheid is in de natuur. Volgens de wetten van de aerodynamica zou een hommel namelijk eigenlijk helemaal niet moeten kunnen vliegen. Als je kijkt naar het formaat en gewicht van zijn lijf en het formaat van zijn vleugels, klopt de verhouding niet. Het beestje zou nooit van de grond moeten kunnen loskomen. Tenminste, niet vrijwillig. En toch vliegt ie.

Voor hen staat de hommel dus symbool voor iets doen dat onmogelijk, onwaarschijnlijk, of toch op zijn minst zeer onverwacht lijkt. In hun geval lag het niet erg voor de hand dat zij, met beiden een topbaan in Amerika, ontslag zouden nemen. Om alles achter zich te laten, een vervallen landhuis te kopen op het Franse platteland en een B&B te beginnen. Maar, zoals ze zelf zeiden, “Here we are!”

Ieder zijn eigen hommel

Nu hou ik sowieso erg van metaforen, maar soms kom je er zo eentje tegen die gewoon klopt. Waar een mooi verhaal achter zit. Of die je op dat moment bijblijft, omdat hij raakt aan iets in je eigen leven. Alle drie die dingen had ik hier. Een paar dagen voor de lancering van mijn eerste eigen bedrijfje, zwoegend op de laatste puntjes op de i en met een flinke dosis gezonde spanning, had ik het gevoel dat ik aan de vooravond van mijn eigen ‘Bumblebee Manor’ stond. En nog steeds eigenlijk. Want wie had dit een paar jaar geleden verwacht? Maar hee, here I am!

Herken je dat gevoel bij iets wat je hebt gedaan? Iets waar je nu midden in zit? Of misschien ooit nog eens wilt doen? Ik ben benieuwd… Wat is jouw persoonlijke ‘Bumblebee’?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg EmmaCoach op LinkedIn.