LoopbaanCOACHING

Of je nu starter bent en je voor het eerst op de arbeidsmarkt begeeft of al dertig jaar aan het werk bent, loopbaancoaching is waardevol voor iedereen. Ik begeleid je bij jouw vraag op het gebied van werk, scholing of carrière. De gesprekken staan in het teken van het (her)ontdekken van de volgende stap in je werkende leven, en de gewenste verandering vervolgens ook echt realiseren. Zo’n stap kan het gevolg zijn van een nare gebeurtenis zoals gedwongen ontslag of een burn-out, maar net zo goed voortkomen uit persoonlijke ontwikkeling of ambitie. De huidige arbeidsmarkt wordt immers steeds complexer, maar biedt ook steeds meer mogelijkheden. De grootste uitdaging hierin is jezelf te blijven, je te blijven ontwikkelen en je kwaliteiten op een manier in te zetten die bij je past. En daarin lopen we om verschillende redenen allemaal weleens vast. Door samen terug te gaan naar de basis en weer helder te krijgen wie je bent, wat je kan en wat je wilt, groeit het inzicht en ben je weer beter in staat je eigen koers te bepalen.

Vragen die aanleiding vormen voor loopbaancoaching zijn onder andere:

 • Wat is een mogelijke volgende stap voor mij?
 • Waar liggen mijn potentieel en groeimogelijkheden?
 • Ik heb het niet naar mijn zin op mijn werk. Wat nu?
 • Ik wil me blijven ontwikkelen. Wat kan ik daar het best voor doen?
 • Hoe combineer ik mijn gezin met werken of leren?
 • Welk werk past bij mij?
 • Ik mis uitdaging in mijn werk. Wat kan ik daaraan doen?
 • Hoe verbeter ik mijn communicatie met collega’s?
 • Door omstandigheden moet ik op zoek naar wat anders. Wat zou ik kunnen doen en hoe pak ik dat aan?
 • Ik wil werk doen dat me voldoening geeft. Hoe vind ik dat?
 • Ik wil een carrièreswitch maken, maar durf de sprong niet te wagen. Hoe kom ik toch in beweging?
loopbaancoaching loopbaanadviseur

In een loopbaantraject kijken we samen naar je ervaring, interesses, kwaliteiten en drijfveren. Afhankelijk van je vraag kan er gebruik gemaakt worden van een DISC- of Drijfverentest, maar uiteraard alleen wanneer dit toegevoegde waarde heeft.

WAT LEVERT heT ME OP?

Ruim 50% van de Nederlanders geeft aan dat hun werk niet meer bij hen past, om wat voor reden dan ook. Je brengt te veel tijd door op of met je werk om het niet (meer) leuk te vinden. Dan doe je jezelf tekort. Door te kiezen voor loopbaancoaching, krijg je dat steuntje in de rug om zelf weer de regie over je loopbaan te nemen, in plaats van dat je dat een ander laat doen. Daarmee blijf je jezelf op professioneel én persoonlijk vlak ontwikkelen. Je krijgt inzicht in wat je kunt, wat je wilt en hoe je het best tot je recht komt. Die wensen worden concreet gemaakt, waarna je focus kunt aanbrengen in je zoektocht. Je maakt beter onderbouwde keuzes, of dat nu leidt tot een kleine aanpassing in je werkzaamheden, een andere invulling van je werk of tot een volledig nieuwe baan.