Coaching

Iedereen komt weleens op zo’n punt dat je het even niet meer weet. Dat je hoofd vol is en je in een cirkeltje blijft ronddraaien, of dezelfde vragen steeds blijven terugkomen. Dan is het waardevol om samen aan de slag te gaan. We onderzoeken wat er precies speelt, waar je vastloopt en wat je anders wilt. Kijken naar je aannames en patronen. Ontrafelen die hele kluwen aan gedachten en gevoelens. En (her)kennen je drijfveren en kwaliteiten. Daardoor kan je betere afwegingen maken en de stappen zetten die bij jou passen. Het is vaak spannend, soms leuk, soms confronterend, vaak intensief. Maar altijd is het verhelderend, liefdevol, verrijkend en een stap vooruit. 

kennismaken

Starten met coaching voelt voor de één misschien heel logisch, voor de ander is het een grote stap. Het is een intensief traject dat draait om ontwikkeling, vertrouwen en samenwerking. Dan wil je zeker weten dat het niet alleen een deskundig iemand is die tegenover je zit, maar ook iemand waarmee je makkelijk kunt praten en waar je je goed bij voelt toch?! 

Ik snap dat dat lastig te beoordelen is van een website. Daarom kan je altijd even bellen of mailen voor een kennismaking. Die is uiteraard gratis en vrijblijvend. We zien en spreken elkaar online of, als dat voor ons beiden past, ‘live’ voor een kop koffie. Er is sowieso volop ruimte voor je vragen als je die hebt. Schroom dus niet, je wordt er vast wijzer van!  

het coachtraject

Coaching wordt bijna altijd vormgegeven in een traject: een reeks van meerdere gesprekken. De reden is dat je meer en blijvender resultaat behaalt. Er is dan immers meer tijd en ruimte voor verdieping, wat je meer oplevert. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag hoe een coachtraject eruit ziet. De inhoud is natuurlijk altijd maatwerk, maar het proces ziet er in grote lijnen als volgt uit:

 De start

Wanneer je na de kennismaking besluit met mij aan de slag te willen, zullen we eerst samen kijken naar de context van jouw vraag of situatie. Vaak zijn er veel factoren die er invloed op hebben of meespelen. Door die zaken goed in kaart te brengen, wordt je vraag ook al duidelijker.

De coachvraag

Vervolgens bepalen we een specifiek, helder en realistisch doel. Dat kan een antwoord zijn op de vraag waar je mee binnenkwam, maar soms ligt er een vraag áchter de vraag. Of je doel is een concreet iets dat je wilt kunnen of bereiken. Door aan deze fase tijd en aandacht te besteden, zorgen we dat we in onze vervolggesprekken aan het juiste werken. Ik zie deze fase altijd als het bepalen van de bestemming van onze reis. 

De vervolgsessies

In de sessies die volgen, werken we gericht aan jouw persoonlijke doel. Na 2 of 3 gesprekken doen we een tussentijdse evaluatie: we kijken samen waar we nu staan en hoe we in de komende gesprekken verder willen. Afhankelijk van de duur van het traject kunnen er meerdere van deze momenten zijn.

De afsluiting

We kijken met elkaar wanneer en hoe het traject wordt beëindigd. Dit komt dus nooit als een verrassing. We sluiten af door uitgebreid te evalueren middels een formulier en een gesprek. Welke stappen zijn er gezet en wat hebben we nog te doen? Na een aantal maanden check ik nog een keer bij je in: stilstaan bij hoe het nu gaat, of je nog ergens tegenaan loopt of gewoon ter versteviging van de ‘nieuwe jij’.  

locatie

De gesprekken vinden plaats in Rotterdam. Mocht dit voor jou (eenmalig of structureel) echt niet passen, dan kunnen we in samenspraak uitwijken naar een andere coachruimte in bijvoorbeeld Leiden, Den Haag, Gouda, Utrecht of ergens daar tussenin. Online coaching behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. 

 

Duur

 

Een sessie duurt 1,5 uur. De kennismaking uitgezonderd, die is 30 tot 60 minuten.

Frequentie

De gesprekken vinden meestal eens in de 2 á 3 weken plaats. Dat betekent dat een traject, afhankelijk van het aantal gesprekken, varieert van 2 maanden tot ongeveer een half jaar.

 

 

Locatie

 

De gesprekken vinden plaats in coachruimtes in o.a. Leiden, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en alles er tussenin. Daardoor zijn we (indien nodig zelfs per keer) vrij te kiezen welke plek ons beiden het best uitkomt. In overleg is de huiselijke sfeer van mijn eigen keukentafel in Boskoop ook mogelijk.

Tarieven

Coaching vindt bijna altijd plaats in de vorm van een serie gesprekken (zie ook Het Coachtraject) van 1,5 uur, omdat echte blijvende groei nu eenmaal wat meer tijd en aandacht nodig heeft. Gemiddeld zijn er 6 gesprekken nodig, maar dat is met name afhankelijk van jouw vraag, situatie, proces en wensen. Die bespreken we in de kennismaking. In overleg is namelijk veel mogelijk. Vervolgens ontvang je, nog steeds gratis en vrijblijvend, een persoonlijk voorstel van me. 

Particulier tarief: € 110,- p/u

Zakelijk tarief: € 150,- p/u

Natuurlijk is het ook mogelijk een losse sessie in te plannen in plaats van een traject. Dat kan bijvoorbeeld prettig zijn als ‘onderhoud’, een aantal maanden na afronding van een traject. Om te kijken hoe het gebruik van de nieuwe inzichten en handvaten in de praktijk gaat, wat er sindsdien veranderd is of waar je nog tegenaan loopt. Een enkel gesprek kan ook ingezet worden bij een kleine en concrete vraag zoals een voorbereiding op een presentatie of een (zakelijk) gesprek. 

Heb je nog iets anders voor ogen of wil je even overleggen? Neem gerust contact op!  

Coaching

traject 4 coachgesprekken

570,- / 4x1,5 uur

Coaching

traject 6 coachgesprekken

830,- / 6x1,5 uur

Coaching

traject 8 coachgesprekken

1.080,- / 8x1,5 uur

In veel gevallen wordt een coachingstraject vergoed. Wil je weten of dit voor jou het geval is? Check de mogelijkheden hier.